

Çocuğu olan herkes gibi epeydir kulağıma çalınan ve ebeveynlerin ortak sorunu haline gelen "2 Yaş Sendromu"nu araştırırken aşağıdaki yazıyı buldum ve noktasına virgülüne dokunmadan sizlerle paylaşmak istedim. Malum herkes bu süreçlerden geçiyor, önemli olan nasıl geçtiği.
İşin ilginç yanı maddeleri okurken bizim sıpa daha 16 aylık olmasına rağmen davranışlardaki benzerlik dikkatimi çekti. Nedenleri kısmında kendime de pay çıkardım :@ Siz de aynı durumları yaşıyor musunuz ve neler yapıyorsunuz? Paylaşmak güzeldir ;)
Eyvah Çocuğum 2 Yaşında!
Nedir bu 2 yaş sendromu? Bu öfke nöbetleri, benmerkezcilik geçecek mi? Peki, neler yapmanız gerekiyor?
Çocuğunuz artık bebeklik döneminden çıktı, büyüdüğünü ve bağımsız hareket edebildiğini görüyorsunuz. Artık sizinle uyumlu olma ve sözünüzü dinleme zamanının geldiğini düşünüyorsunuz belki ama o, henüz buna hazır değil çünkü 2 yaşında!

18-36 aylar arasında çocuğunuzun davranışlarında her zamankinden farklı şeyler gözlemliyorsanız, bu tutumlar inatçılık, istediğini elde etme, etmeyince ağlama krizleri, huysuzluk, uyumsuzluk ise çocuğunuz büyük ihtimalle 2 yaş sendromuna tutulmuş demektir. Ama korkmayın, bu sadece sizin başınıza gelen bir durum değil, bir hastalık hiç değil. Sadece, çocuğun gelişimsel dönemlerinden biri maalesef...
Nedir bu 2 yaş sendromu?
Çocukların kendilerinin bir birey olduğunu hissetmeye, kişiliklerinin oluşmaya, istediklerini nasıl yaptıracaklarını öğrenmeye başladıkları, ancak anne-babaları oldukça zorlayan, çocuğun gelişim dönemlerinden en önemlilerinden biridir. Erken ergenlik ya da çocuk negativizmi olarak da bilinir. Bu dönemde, her çocuk aynı şekilde etkilenmez. Çünkü bu konuda ailenin çocuğa yaklaşımı ve çocuğun kişilik yapısı da oldukça etkilidir.
Bu dönemin 2 yaş sendromu olarak adlandırılmasındaki neden ise, çocuğun kendini ve çevresini keşfetme çabaları karşısında ailenin davranışları sebebiyle sık sık ebeveynler ve çocuk arasında çatışmaların yaşanmasıdır.

2 Yaş Sendromu Davranışları
Hangi durumlar bu problemin yaşanmasında daha etken rol oynar?
Anne – babaların yapması gerekenler
Çocuk gelişim uzmanı Mine Akkaya bu durumda anne - babaların yapması gerekenler için şu tavsiyelerde bulunuyor.

Kaynak : http://www.womenist.net
Tweetle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder